Fiskepaté med pastasalat

Beskrivelse

Denne opskrift er en del af kapitlet "Forskudt aftensmad".

Grundlæggende
Arbejdstid: 
15 minutter
Tilberedningstid: 
45-50 minutter
Antal portioner: 
4 personer
Ingredienser

Fisk:

  • 800 g færdigrørt fiskefars
  • 100 g rester af røget laks
  • 1 æg

Pastasalat:

  • 300 g tørret pasta (f.eks. sløjfer)
  • 1/2 fennikel
  • 1 stor porre
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 rødløg
  • 1 dåse kidneybønner

Dressing:

  • 4 spsk. eddike
  • 4 spsk. olie (f.eks. olivenolie)
  • 1 tsk. sennep
  • 10 blade friskhakket basilikum eller 1/2 tsk. tørret basilikum
  • salt

Tilbehør:

  • 250 g groft brød
  • 1 citron
Fremgangsmåde

Fiskepaté:
Tilsæt æggeblommen til farsen, og vend den piskede æggehvide i. Smør en aflang bageform på ca. 1 liter, og fyld halvdelen af farsen i. Læg et lag røgede lakserester imellem, og kom resten af fiskefarsen over. Dæk formen med sølvpapir. Hæld vand i bradepanden, og bag fiskepatéen i vandbad i ovnen ved 175°C i 45-50 minutter.

Pastasalat:
Kog pastaen, som anvist på pakningen. Skær fennikel i strimler, og porre i skiver, og kog dem med pastaen de sidste 5 minutter af pastaens kogetid. Skær imens bladselleri i skiver, hak løget og hæld væden fra kidneybønnerne. Bland bladselleri, kidneybønner og rødløg i pasta-grøntsagsblandingen.

Dressing:
Bland dressingen. Vend dressingen i pasta-grøntsagsblandingen.

Stil fiskepaté og pastasalat i køleskabet og "vente".

Når maden skal spises:
Servér fiskepaté og pastasalat med citronbåde og groft brød.