Middag i madpakken

Fremgangsmåde

1: Fiskepind på rugbrød (1 person)

  • 1 salatblad
  • 1 stegt fiskepind
  • en halv skive rugbrød
  • remoulade
  • Pynt: citron

Læg salat og fiskepind på rugbrød. Kom remoulade på eller i et plastbæger. Indpakning: madpapir.

2: Torsk med tomat (1 person)

  • 1 rest stegt eller kogt filet af torsk
  • 1 salatblad
  • 1 soltørret tomat i olie
  • en halv skive rugbrød
  • Pynt: citron

Anret salat, fisk og tomat i strimler på rugbrød. Indpakning: plastfolie.

3: Muslingesalat (4 personer)

  • 1 dåse muslinger (150 g drænet vægt)
  • 200 g kogte ris
  • 2 spsk. hvidløg i kryddermarinade
  • 20 sorte oliven
  • Tilbehør: groft brød

Pres væden fra muslingerne. Skær hvidløgene igennem på langs. Bland alle ingredienserne. Indpakning: plastbæger.

4: Rødspættefilet (1 person)

  • 1 salatblad
  • 1 stegt rødspættefilet
  • en hel skive rugbrød
  • remoulade
  • Pynt: citron

Læg salat og fisk på rugbrød. Kom remoulade på eller i et plastbæger. Indpakning: madpapir.

5: Fiskesalat (1 person)

  • 1 rest kogt filet af laks eller ørred/forel
  • 2 både netmelon
  • 1 spsk. hakket, gul, peberfrugt
  • 1 spsk. grønne ærter
  • 2 spsk. kogt, kold pasta
  • 1 tsk. soyasauce
  • 1/2 tsk. honning
  • 1 tsk. sesamfrø
  • Tilbehør: groft brød

Bland fisk, melon, peberfrugt, ærter og pasta. Rør soya, honning og sesamfrø, og hæld det over, eller kom det i et bæger for sig. Indpakning: plastbæger.

Tip!
Tænk på madpakken når middagsmaden/aftensmaden tilberedes. Lav evt. dobbelt portion, og udnyt resterne i madpakken. Kogt eller stegt fisk er meget velegnet.
I stedet for rødspættefilet kan bruges en rest filet af skrubbe, torsk eller sej, og i stedet for torsk en rest filet af mørk-/lyssej, rødspætte, laks og ørred/forel. I stedet for muslinger kan bruges rejer eller andre skaldyr.